zelfstandige leningDe pret pour independant stelt zelfstandigen in staat om krediet te verkrijgen voor de financiering van de aankoop van een woning of andere projecten. Om vele redenen kiezen steeds meer mensen ervoor om een eigen bedrijfje te beginnen en als zelfstandige te werken.

Het is echter gebruikelijk dat de zelfstandige zich bij het begin van de activiteit in een vrij moeilijke financiële situatie bevindt. Om deze financiële situatie te stabiliseren, maar vooral om de continuïteit van zijn activiteit te waarborgen, kan hij een krediet aanvragen bij een financieringsorganisatie.

Een lening krijgen als zelfstandige

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, is het voor een zelfstandige heel goed mogelijk om krediet te krijgen van een bank. Hoewel de formaliteiten complexer kunnen zijn, is het verkrijgen van financiering als zelfstandige volledig mogelijk. En het is mogelijk dankzij de pret pour independant.

Tout comme dans une demande de crédit à la consommation ou prêt personnel, l’obtention d’un pret pour independant requiert un bon profil.

Een goede staat van dienst geeft je een betere kans om krediet te krijgen. Over het algemeen eisen banken dat het bedrijf van de zelfstandige ten minste twee jaar in bedrijf is. De persoon die een financiering wenst, zal ook op de hoogte moeten zijn van zijn aangifte in de inkomstenbelasting. Door voldoende inkomen aan te geven, wordt het voor u uiteraard gemakkelijker om een lening te krijgen.

Je zou zelfs kunnen overwegen om huiseigenaar te worden. Zolang u maar een aanbetaling doet van minimaal 5 % van de aankoopprijs van het huis.

Wees u ervan bewust dat u ook zonder bevestiging van uw inkomen krediet kunt aanvragen. De bank zal echter een grotere aanbetaling verlangen.

Een hypotheekadviseur kan u ook gemakkelijker aan krediet helpen door rekening te houden met uw persoonlijke kredietverleden.

Bij sommige kredietaanbiedingen is het mogelijk dat u uw jaarrekening niet hoeft uit te leggen. Echter, zelfs als u slechts een paar bestanden te verstrekken heeft, is het nog steeds nuttig om een makelaar mee te laten gaan. Het stelt u in staat om uw kansen op het verkrijgen van financiering te maximaliseren.

Demande de pret pour independant : comment démontrer ses revenus ?

Zelfs als het mogelijk is om financiering te verkrijgen zonder uw inkomen te bevestigen, is het sterk aanbevolen dat u deze stap doorloopt als u hoopt een positief antwoord te krijgen op uw verzoek. Deze werknemers hebben twee mogelijkheden om hun inkomen aan te tonen. De eerste methode is gedeclareerde inkomsten, die gemakkelijk kunnen worden aangetoond.

zelfstandige leningDe berekening wordt gemaakt door het gemiddelde te nemen van de twee belastingjaren over het bedrag van de vorige inkomsten. De tweede optie is het vaste inkomen, dat redelijkerwijs wordt berekend op basis van het soort bedrijf dat u runt en de omvang ervan.

Les conseillers bancaires suggèrent également aux travailleurs indépendant qui souhaitent obtenir un pret pour independantom ervoor te zorgen dat hun belastingaangiften altijd actueel zijn. Bovendien zijn de kansen op het verkrijgen van een hypothecair krediet beter wanneer de zelfstandige over een aanzienlijke besparing beschikt.

Dit element zou de kredietaanvrager zelfs in staat kunnen stellen een hypothecaire lening met een lager tarief te verkrijgen.

Als je zelfstandig ondernemer bent en nog geen noodfondsen hebt, denk er dan eens over na. U moet rekening houden met de inkomensverschillen van maand tot maand, die in een zelfstandige onderneming heel gebruikelijk zijn.

Door deze voorzorgsmaatregel te nemen, zult u altijd een noodfonds hebben. U zult ook een zekere geloofwaardigheid hebben bij de bank en de financieringsorganisaties.

Vous avez besoin d’un coup de pouce? Pour plus d’ amples informations ou comparez votre crédit grâce au internetsite, découvrez votre produit ou service adapté à votre besoin.