Gegevens die nodig zijn om een persoonlijke lening aan te vragen

Bereid uw aanvraag goed voor op persoonlijke lening gaat door de te verstrekken gegevens. Heel vaak eist de geldverstrekker dat de lener meerdere documenten indient. Bijvoorbeeld een fotokopie van de identiteitskaart van de aanvrager en de fotokopie van de identiteitskaart van de partner van de aanvrager als deze een relatie heeft.

Te leveren productenDe bank heeft ook nodig hebben van een kassabon van woonplaats minder dan 6 maanden oud, een RIB (bankgegevens), loonstrookjes en rekeningafschriften van de laatste drie maanden. Als u de manager van een bedrijf bent, zijn de balansen en winst- en verliesrekeningen van het bedrijf vereist. Natuurlijk moet u bij deze bestanden ook een verzoek voegen voor krediet ondertekend door de persoon die van de fondsen wil profiteren.

Advies en dossiers om beter te kunnen kiezen voor een persoonlijke lening

Tot slot zijn hier enkele voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u het verzoek formaliseert:

Zoeken naar informatie

Het eerste wat we moeten doen is de verschillende voorstellen op de markt kennen. Om dit te doen moet de geïnteresseerde partij informatie vragen aan de verschillende instellingen die de dienst aanbieden. Onder de te vragen informatie is het bedrag van de terugbetalingen en de duur van restitutie. Er zij op gewezen dat de betrokkene niet naar de gebouwen van de betrokken bedrijven hoeft te reizen. Hij of zij hoeft alleen maar de webpagina's van de bedrijven te bezoeken. Deze sites bevatten niet alleen relevante gegevens, maar ook een gebruiksvriendelijke simulator.

Vergelijk de verschillende aanbiedingen

De andere voorzorgsmaatregel is het vergelijken van de formules die door de spelers in de sector worden voorgesteld. Om deze taak te vereenvoudigen, kan de persoon die geld wil lenen gebruik maken van een online vergelijker. Dit geeft informatie over het meest adequate aanbod volgens de behoeften van elke persoon. Heel vaak werkt dit type platform niet samen met de instellingen die financiële steun suggereren. Daarom doet zij geen aanbod van deze of gene aanbieder. Bovendien onderscheidt de webpagina zich door zijn gebruiksgemak. Het enige wat u hoeft te doen is het formulier op de site in te vullen. Het team van de laatste voert dan een onderzoek uit naar projecten alvorens een geschikte formule voor te stellen. Om het antwoord te ontvangen, moet de internetgebruiker gewoon even wachten.

Ken alle vereisten voor de te leveren bestanden

Te leveren productenNa het voltooien van de vorige twee stappen is het nu tijd om contact op te nemen met de acteur. Naar aanleiding van de verbetering van de Lagarde-wet van 2 juli 2010 heeft de bank of de instelling van België heeft de verplichting om alle informatie met betrekking tot de persoonlijke lening aan haar cliënt te verstrekken. In de praktijk moet de instelling een document overleggen met het maximaal mogelijke bedrag, de aflossingsperiode, het maandelijks terug te betalen bedrag, de totale prijs van de lening, het jaarlijkse kostenpercentage en de aflossingsvoorwaarden. Het is daarom essentieel om deze elementen, die niet kunnen worden gewijzigd, te controleren voordat het contract wordt ondertekend.

Persoonlijke lening in België 

Gebaseerd op APR

Het JKP is de beste indicator voor het kiezen van een goede persoonlijke lening. Omdat het alle kosten omvat die aan uw krediet verbonden zijn, inclusief verzekeringsinformatie, is het gemakkelijker om een idee te krijgen van wat u kunt verwachten. Hier is het doel om te zoeken naar de laagste prijs op de markt, d.w.z. het voordeligste tarief. Ook is het zinvol om te kiezen voor een aflossingslening in plaats van een doorlopende lening. Met dit alternatief is de rente immers altijd lager.