Het vinden van een handige manier om uw maandelijkse betalingen te verlagen

Iemand kan een manier willen vinden om zijn maandelijkse betalingenom verschillende redenen: om zijn koopkracht te verhogen, om het tempo van zijn krediet of te vermijden dat de overmatige schuldenlast. Verlicht uw maandelijkse betalingen via de kredietconsolidatie is de oplossing.

In sommige gevallen kan het zinvol zijn om alle of een deel van de uitstaande leningen af te lossen om te voorkomen dat men zich in een kritieke financiële situatie bevindt.

Vandaag de dag is kredietconsolidatie of buy-back een effectieve oplossing voor het herstructureren van schulden of het consolideren van uitstaande leningen om de maandelijkse betalingen te verminderen.

Verlicht uw maandelijkse leningbetalingen door ze te laten groeperen

cropped-iStock_000010692220XSmall.jpgEen persoon die meerdere kredieten opneemt, heeft daarentegen de verplichting om elke maand verschillende maandelijkse termijnen te betalen. Wanneer deze maandelijkse betalingen zich opstapelen en de lener zich in een situatie bevindt waarin hij steeds minder in staat is om zijn terugbetalingen te betalen, wordt het noodzakelijk om een manier te vinden om zijn betalingen te verminderen.

Momenteel kan een kredietnemer kiezen tussen het herstructureren van zijn of haar schulden door te profiteren van aantrekkelijker tarieven en het verlagen van de maandelijkse betalingen door de aflossingstermijn van alle uitstaande leningen te verlengen. Wie zijn aflossingstermijn wil verlengen, moet zich er echter van bewust zijn dat, zelfs als deze keuze hem in staat stelt minder te betalen, de totale kosten van het krediet hierdoor alleen maar toenemen.

De kosten voor uw consumentenkrediet

Er moet echter worden opgemerkt dat, hoewel de totale kosten van de nieuwe lening hoger kunnen zijn, de lener een document krijgt dat alle kenmerken van zijn of haar terugkoopcontract kort voor de ondertekening ervan samenvat. In dit document vermeldt de kredietverstrekker de aard van de leningen die het voorwerp van de consolidatie zullen zijn (doorlopend krediet), persoonlijke lening auto, hypotheeklening, werklening...), de rentevoet, het bedrag van de nieuwe looptijden, de extra kosten die nodig zijn voor de kredietconsolidatie en vele andere elementen.

Alle informatie over de kredietgroepering moet in een tabel worden vermeld. Met dit soort documenten kan de lener onaangename verrassingen vermijden en weet hij precies wat hij kan verwachten tijdens de hele leenperiode.

Het kiezen van de juiste kredietgroepering

Om de kredietconsolidatie de kredietnemer in staat kan stellen om de rust in zijn financiën te herwinnen, het moet vooral worden aangepast aan de verschillende leningen die de kredietnemer wenst te groeperen.

minder betalenAls u alleen consumentenleningen wilt groeperen, is deze groepering onderworpen aan het consumentenkrediet. In het geval van een combinatie van consumentenkrediet en vastgoedkrediet staat dit bekend als een wereldwijde kredietpool.

Om een kredietrepo-overeenkomst te verkrijgen die goed is aangepast aan de behoeften, is het essentieel om eerst en vooral te kiezen voor een consolidatieaanbod dat past bij de aard van de leningen. Degenen die hun leningen willen laten groeperen, zullen ook rekening moeten houden met de verschillende kosten die hun kredietconsolidatie met zich mee kan brengen, evenals met de toegepaste rentevoet.

Inderdaad, als de boekingskosten te hoog zijn, kan het zijn dat de lener uiteindelijk niet in staat is om te sparen en terug te keren naar een stabielere financiële situatie. De consolidatieoperatie zou dus nutteloos zijn: het is dus belangrijk om uw lening te simuleren om alle details van de nieuwe lening op voorhand te kennen.

Indien goed gekozen, kan kredietconsolidatie echt helpen om de maandelijkse betalingen te verminderen en een meer serene financiële toekomst te garanderen. Daarnaast maakt kredietconsolidatie het ook gemakkelijker om je financiën te beheren. Dankzij creditpooling heeft u slechts met één bankcontactpersoon te maken met één enkele opnamedatum.