Zoek een hypotheeklening tegen de beste tarieven

Het is beter om te praten over krediet hypotheek tegen voordelige tarieven in plaats van een krediet met een zeer laag tarief. Uit onderzoek van deskundigen is immers gebleken dat de laagste hypothecaire kredietaanbiedingen niet noodzakelijkerwijs de voordeligste zijn.

Door de aanbiedingen op de simulatoren te vergelijken, kunt u ook hypothecaire kredietformules vinden met zeer aantrekkelijke tarieven, zoals de 1,65 % vast op een termijn van 20 jaar Hello Bank ! Deze instelling is aangesloten bij BNP Paribas Fortis en heeft deze formule op de consumentenmarkt gelanceerd. Op het eerste gezicht is dit waarschijnlijk het beste hypotheekaanbod tot nu toe. Maar hoe zit het met de avantages?

De attributies van het beroemde 1,65 % tarief

Dit 20-jarige tarief van het online filiaal van PNB Paribas Fortis zegt dat Hello Bank veel inkt heeft laten vloeien over de statistische analyses van Test-Aankoop. Er is zelfs een hypothese naar voren gebracht, dat dit aanbod waarschijnlijk niet het meest aantrekkelijke is in het licht van de nieuwe hypotheekwet.

Inderdaad, om te kunnen profiteren van het tarief van 1,65 %, moet het gevraagde kapitaal voor de hypothecaire lening gelijk zijn aan 80 % van de waarde van het onroerend goed. Voor meer financiële zekerheid moet de lener ook een verzekering afsluiten. verschuldigd saldo evenals een huisverzekering bij AG Insurance. Deze laatste is een partnerorganisatie van Hello Bank. Het is dus een gebundelde verkoop die is goedgekeurd door de nieuwe wet op het hypothecair krediet.

Deze formule gaat ook gepaard met andere voorwaarden, namelijk 1,65 % over 20 jaar. Hallo Bank ! dringt aan op bepaalde belangrijke punten zoals een verplichte hypothecaire inschrijving of het verbod om het onroerend goed onder alle omstandigheden te verpanden tijdens het hypotheekmandaat.

Dit aanbod werd opgesteld om te kunnen concurreren met de belangrijkste onlinemakelaar Keytrade Bank. Deze laatste heeft bovendien haar tarieven afgestemd op die van Hello Bank om deze belediging tegen te gaan, door een aanbod van 1,93 % met meer voordelen voor te stellen. De analyses van een expert van Test-Aankoop - Yves Evenepoel - hebben echter aangetoond dat het aanbod van de Hello Bank niet zo bevredigend is als het lijkt.

Een redelijk JKP voor een hypothecair krediet tegen voordelige tarieven

huwelijksleningDe simulatoren zijn ontworpen om leners te helpen het beste aanbod te kiezen. Een aantrekkelijke hypotheekformule verwijst naar een uitgebreider jaarlijks kostenpercentage. In dit geval wordt een APR gebruikt dat de vele kosten zoals notariskosten, commissies, hypotheekregistraties, woningverzekeringen, etc. integreert. De keuze van een hypothecair krediet wordt over het algemeen gemaakt in relatie tot het JKP. De kredietnemers kiezen voor leningen met een jaarlijks kostenpercentage dat niet het goedkoopst, maar het voordeligst is.

De nieuwe wet op het hypothecair krediet heeft echter de nadruk gelegd op de vergelijking van de kredietaanbiedingen. De bank moet de klanten namelijk informeren over de gegevens die naast het JKP in het ESIS-formulier staan. Deze informatie is bedoeld om de details van de lening beter te begrijpen. Leners hebben dus de vrijheid om een aanbod te vinden dat past bij hun financiële middelen.

Uit onderzoek van Test-Aankoop blijkt echter dat geen enkele klant de ESIS-kaart of de gegevens van het APR heeft ontvangen. Kredietinstellingen laten dus niet veel ruimte voor een vergelijking van de krediettarieven en de leningsvoorwaarden. Consumentenbelangenbehartigers hebben erop aangedrongen om deze zaak nader te bekijken. Ook moet de geldende wetgeving worden nageleefd om de transparantie te waarborgen, aangezien de keuze van een kredietformule een recht is dat elke consument moet hebben. Financiële instellingen moeten er dan voor zorgen dat zij informatie verstrekken om de vergelijking te vergemakkelijken, aangezien de JKP's een benchmark zijn in kredietsimulatoren.